Un accident deosebit de grav s-a intamplat duminica in jurul pranzului in caldarea de sub varful Tarcu.

Un student la Facultatea de Biologie a UBB Cluj Napoca, aflat in zona iezerului Tarcu (~ 2000 m) a urcat o panta stancoasa si abrupta impreuna cu doi colegi, a alunecat si a suferit o cadere de la inaltime, lovindu-se deosebit de grav la cap si intrand in coma.

Desi a fost stabilizat cardiorespirator de salvamontistii ajunsi la fata locului in urma apelului la 112, si transportat cu elicopterul SMURD la Spitalul Judetean din Timisoara, starea tanarului este deosebit de grava si medicii sunt rezervati in privinta sanselor de revenire. Dupa spusele medicilor, din cauza loviturii puternice la cap survenite in urma caderii, creierul a fost afectat grav si sansele ca tanarul sa-si recapete constienta sunt infime.

Cei trei studenti biologi planuiau o tura de mai multe zile in Tarcu si Godeanu, si doreau sa faca studii asupra florei pajistilor din situl Natura 2000 Muntii Tarcu si ulterior din Parcul National Retezat (in masivul Godeanu).

Desi in presa au aparut tot felul de speculatii, grupul nu a avut vreo legatura directa cu administratiile ariilor protejate (nu au contactat administratia Tarcu sau APNR pentru studiile pe care doreau sa le efectueze in zona sau pentru alte informatii) si au mers in tura pe cont propriu.

Ne exprimam sincerele regrete pentru nefericitul accident.

Toti turistii si toti cei care se deplaseaza pe munte (mai mult sau mai putin profesionisti) sunt rugati sa respecte regulile muntelui si ia toate masurile de precautie cu privire la terenul in care se aventureaza, in orice scopuri.