După faptă, şi răsplată!

Felicitări micilor rangeri juniori din Măru, care vor reprezenta Situl Natura 2000 Munţii Ţarcu într-o tabără în Munţii Bucegi!

Rangerii Juniori din Măru din clasa a VII-a deghizaţi în echipa Gardienii Naturii şi coordonaţi de d-na profesoară Natalia Pădureanu au organizat Ziua Munţilor Ţarcu în 29.05.2015 la şcoala din localitate, în sala muzeului şcolar. Prin  acţiune au dorit să facă cunoscută colegilor aria naturală din Ţarcu declarată sit Natura 2000. S-a compus un afiş-invitaţie cu o poezie închinată Munților Țarcu, publicat pe pagina de facebook şi afișat în locuri vizibile. S-au realizat pliante informative, fanioane, bilete cu diferite informații despre munții Țarcu şi au avut loc prezentări despre Munţii Ţarcu şi despre ursul carpatin, urmate de întrebări şi răspunsuri.
Filmuleţul despre această acţiune a fost înscris în cadrul concursului Fundaţiei Propark ‘Natura în Școli și Școala în arii protejate’  şi s-a clasat pe locurile fruntaşe.

Astfel copiii din Munţii Ţarcu s-au calificat la tabăra Ranger Junior organizată de Fundaţia Propark între 2 şi 6 septembrie în Parcul Natural Bucegi.

În cadrul proiectului Natura în Școli și Școala în arii protejate al Fundaţiei Propark, au răspuns 16 echipe entuziaste, creative și în primul rând, interesate de natură. La jurizarea proiectelor au participat membrii echipei Propark, reprezentați ai Asociației Ecouri Verzi, cadre didactice din județe variate și membrii clubului Junior Ranger ”The wolves” din Brașov.

Iată lista câștigătorilor și locațiile către care se vor îndrepta aceștia în următoarele două luni. Proiectele sunt disponibile prin link-urile corespunzătoare denumirilor din tabel. Vizionare plăcută!

Nr. Crt

Denumirea echipei

Denumirea proiectului,

 link pentru vizionare

Locatiile și perioadele

Taberelor Junior Ranger

1

Mini eco MINI-ECO-DETECTIV ÎN P.N.D.J PN Lunca Mureșului,17-21 august 2015

2

Zimbrișorii „Povești din Vînători – Neamț” Muntii Trascău,24-28 august 2015

3

Floare de colț Ceahlăul – un parc de legendă PN Retezat,18-22 iulie 2015

4

Gardienii naturii Ziua Munților Țarcu PN Bucegi,2-6 septembrie 2015

5

Împreună pentru natură Soluții pentru arii protejate Muntele Mare,19-23 august 2015

”Vă mulțumim foarte mult pentru entuziasmul pe care ni l-ați transmis, pentru minunatele proiecte frumos documentate și prezentate, pentru bucuria și dorința de explorare pe care o aveti față de natură!”, spune Andra Croitoru, (manager al proiectului Propark), care va fi gazda mărenilor în tabăra din Bucegi din septembrie.

Suntem mândri de micii noştri rangeri! Succes în Bucegi, să faceţi o figură frumoasă!