În 28 septembrie, odată cu acţiunea Let’s do it! Romania în câteva comunităţi din preajma Munţilor Ţarcu au fost strânse deşeuri cu ajutorul elevilor de la şcolile din câteva comune şi sate.

Voluntari ai asociaţiei noastre au acţionat în:

– Poiana Mărului (cu implicarea a 3 voluntari, 2 cadre didactice şi a 14 elevi din Zăvoi şi Măru, şi cu susţinere de la Vila Şucu), s-au adunat 43 de saci de gunoaie de lângă lac şi de pe văile Bistra Mărului şi Şucu.

– Borlova (cu implicarea unui ranger, a unui profesor si a 12 copii) s-au adunat 22 de saci de gunoi de pe valea râului şi de pe marginea DN608A

– Teregova şi Rusca (cu concursul a 3 voluntari, 30 de copii şi câtiva profesori) s-au adunat 55 saci de gunoi.

Acţiunea a beneficiat de sprijinul APM Caraş-Severin (care a pus la dispoziţie saci şi mănuşi) şi al primăriilor din Zăvoi, Teregova şi Turnu Ruieni (ce au ridicat sacii cu gunoi adunaţi şi i-au depus la gropile de deşeuri).

Din păcate, fără o elementară educaţie a locuitorilor şi turiştilor în a NU mai arunca nici un fel de resturi sau deşeuri în natură, fără o implicare fermă a autorităţilor în prevenirea şi pedepsirea acestor fapte ce constituie o adevarată plagă la nivelul întregii ţări, fără un sistem bine pus la punct de colectare, sortare şi recuperare a deşeurilor, fenomenul poate continua nestăvilit pentru încă multă vreme în ciuda eforturilor unor voluntari, elevi şi profesori idealişti.

Linkuri spre alte poze:

Let’s do it! – Borlova 2013

Let’s do it! – Poiana Mărului 2013