img_1255

Un grup de 22 de copii din localităţile limitrofe ariei protejate (Teregova, Rusca, Turnu Ruieni, Borlova, Zăvoi şi Măru) au participat la tabăra rangerilor juniori din situl Natura 2000 Munţii Ţarcu în perioada 25-29 August 2013 la Poiana Mărului, organizată de Asociaţia Altitudine filiala Banat.

Acolo, elevii au învăţat cum să iubească, cum să protejeze şi cum să fie prieteni cu natura sub îndrumarea organizatorilor şi a altor voluntari îndrăgostiţi de natură.

Participanţii sunt din diferite sate şi comune din zona Munţilor Ţarcu, fiind captivaţi de o mare dorinţă de explorare, de a învăţa noi lucruri, şi de a cunoaşte natura, prieten al planetei, al nostru, al vieţii.

Ceea ce au învăţat copiii în această tabără i-a ajutat foarte mult să-şi dea seama cît de importantă este natura pentru ei.

Aceasta este o iniţiativă care ar trebui preluată de cât mai mulţi pentru a le fi de folos pe viitor şi pentru a nu distruge natura prin acţiunile noastre.

S-au derulat diverse activităţi dintre care majoritatea au fost plimbări în aer liber în mijlocul naturii, dar şi ceea ce intră în atribuţiile unui ranger: protecţia naturii, informare, ghidare şi monitorizare. Pe langă aceste activităţi, nu a lipsit nici distracţia, de la diferite jocuri până la căţărat şi ‚zborul’ cu tiroliana.

Activităţile creativ-educative derulate pe grupuri (turism, biodiversitate, proiecte, comunicare) au avut ca punct comun aria protejată din Ţarcu şi natura în general.

La plecare, copiii au regretat încheierea taberei.

PS: aceast articol a fost relizat de echipa de comunicare: Sorina, Anamaria, Oana, Alina şi Petru.

Articole presa:

7 Zile: Micii rangeri, ‘instructie’ la Poiana Marului

Caras Online: Educatie si aventura, in natura

25 August 2013: A început tabara rangerilor juniori în Munţii Ţarcu, la Poiana Mărului.

Participă 22 de copii din Teregova, Rusca, Turnu Ruieni, Borlova, Măru şi Zăvoi.