Maratonul Zimbrilor Ţarcu

Maratonul Zimbrilor Ţarcu, ediţia 2014, are loc în 22 iunie în comuna Armeniş.

Concursul este la a IV-a ediţie, primele trei ediţii desfăşurate la Poiana Mărului cu denumirea Maratonul Ţării Gugulanilor-Ţarcu adunând la final de iunie în anii 2011, 2012 şi 2013 peste 300 de participanţi din toată ţara, şi multi alţi vizitatori sau însoţitori.

Ediţia a IV-a din weekendul 21-22.06.2014  se va desfăşura în arealul comunelor Armeniş, Cornereva, Teregova şi Domaşnea cu scopul dezvoltării ecoturismului şi activităţilor în aer liber în zonă, şi ca tematică se leagă de reintroducerea zimbrilor în mai 2014 în cadrul rezervaţiei Rewilding Europe de pe Râul Alb.

Evenimentul va fi organizat de Asociaţia Altitudine şi Racing Bike Pro Arad (club de ciclism afiliat Federaţiei Române de Ciclism) în colaborare cu alţi parteneri (Primăria Armeniş, Concordia Lugoj, Bike Attack Reşiţa, Rewilding Romania), cu sprijinul factorilor de decizie (Salvamont, Jandarmerie, Poliţie).

Competiţia în sine face parte din serie West Bike Tour, ce cuprinde de 9 concursuri de mountainbike organizate în vestul ţării.

Tehnic, va cuprinde o proba de maraton mountainbike (75 km Maraton), o proba de concurs mountainbike (35 km Race) şi o probă de ciclism pentru copii sub 14 ani.

Maratonul Ţării Gugulanilor – Ţarcu, ediţia a III-a, a avut loc în 15 iunie 2013.

Maratonul Ţării Gugulanilor – Ţarcu, ediţia a II-a, a avut loc în 24 iunie 2012.

Maratonul Ţării Gugulanilor – Ţarcu, prima ediţie, a avut loc în 26 iunie 2011.

Vezi mai multe pe maratontarcu.ro

Un eveniment initiat de Asociatia Altitudine Filiala Banat ce administreaza aria protejata Sit Natura 2000 Munţii Tarcu, pentru o mai buna constientizare publica a valorilor acesteia, educaţie ecologică si pentru practicarea unui turism durabil în zona.

Concursul are diferite nivele de dificultate a traseului

Maraton , distanţa peste 80 km şi diferenţă de nivel peste 2500m

– Race 50 km şi peste 1700m diferenţă de nivel
Discovery cu 30 km şi 800m diferenţă de nivel
– probă Family, ca să poţi merge împreună cu cei dragi sa savurezi muntele
miniconcursuri copii

Evenimentul a fost si este organizat împreună cu partenerii: Direcţia Judeţeană de Sport şi Tineret Caraş-Severin, Salvamont şi asociaţiile şi cluburile sportive Racing Bike Pro, Tibiscus Timişoara, Concordia Lugoj, Bike Attack Reşiţa şi Clubul Montan Caransebeş.