Susțineți-ne!

Dragă prietene,

Vrei să ajuți și tu?

Fii voluntar! Implică-te în acțiunile noastre.

Contactează-ne! pe telefon sau email.

 

Vezi aici ce facem:

Protejam păduri seculare (virgine)

Activități educative 

Ecoturism

Monitorizare factori de mediu, și altele…


Avem nevoie de sustinere în demersurile noastre de a proteja natura si biodiversitatea în Munţii Ţarcu, și de a promova turismul durabil în această zonă.

Romania este singurul stat din Comunitatea Europeana ce nu-și finantează ariile naturale protejate.
Parcurile nationale si naturale sunt sub tutela Romsilva, administratorul fondului forestier. Din profitul făcut din lemn, un procent mic revine administrarii parcurilor. Astfel, natura e prinsă într-un cerc vicios… facem un centru de vizitare, întreținem o infrastructură, dar mai taiem niște lemne (poate chiar o padure întreagă).

Siturile Natura 2000 (cum e cazul Muntilor Tarcu) stau însă și mai rău, majoritatea. Unele au fost atribuite in administare/custodie de catre minister unor terti: ONG-uri, regii sau institutii ale statului sau chiar persoane fizice, altele sunt lasate total de izbeliște.

Asociatia Altitudine a asigurat Administrația Sitului Natura 2000 Munții Țarcu prin forte proprii în perioada 2010-2013, neacceptând compromisuri perdante pentru natură. Tocmai de aceea, am fost îndepărtați, chiar de cei ce trebuiau sa ne țină spatele (ministerul mediului, adică).  Oamenii la MMAP s-au schimbat, dar Munții Țarcu tot orfani au rămas! 

Deși nu mai administrăm aria protejată, continuăm acțiunile noastre din Țarcu cu mai multă energie!  

Încercăm să obligăm autoritățile sa respecte legea. Vezi cum am oprit un proiect distructiv aici:

http://www.tarcu.ro/resurse/studii-de-caz/caz-microhidrocentrale-mhc-alset-energy

Si nu e singurul proiect industrial oprit, au mai fost victorii. Dar au fost și înfrângeri, care lasă de obicei un gust amar…

Nu noi am pierdut, ci chiar natura! Au mutilat-o și-au terfelit-o indivizi iresponsabili.

Pe noi asta ne îndârjeste mai tare să continuam spre normalitate, să combatem abuzurile, să aducem Tarcu în rândul lumii civilizate care pune preț pe valorile naturale, le pastrează și nu permite distrugerea lor.

Ce zici, te iei la trântă cu ei, cu distrugătorii de natură și de frumos?

Sau, poate vrei să dai un exemplu copiilor, să crească conștienți de importanța valorilor mediului natural, și demni!  

Dacă raspunsul la oricare din întrebări este pozitiv, ești de partea noastră. Poți să ni te alături, dacă vrei, primul pas este să ne contactezi.


Dacă nu ai timp de acțiuni, ne poți ajuta și altfel…

Legislatia romaneasca ofera pentru contribuabili (salariati si firme) posibilitatea de a dona bani din impozite spre organizatii neguvernamentale caritabile sau militante (ONGuri).

DACĂ-ȚI PLACE CE FACEM, NU TE COSTA NIMIC SĂ NE AJUȚI!

Banii se direcționeaza din ceea ce oricum dai statului, ca și impozit. Noi i-am folosi însă să educăm copiii într-ale naturii. Asta facem deja de câtiva ani buni.

Vezi detalii pentru a dona:

persoane fizice (donații 2 la suta)

persoane juridice (donații 3 la mie)