Persoane juridice (3 la mie)

Codul Fiscal da voie managerilor sa directioneze 20% din impozitul pe profit catre organizatiile neguvernamentale.

Banii pot fie sa ajungă la stat, sau pot fi folositi de catre un ONG în proiectele sale.

Contribuiţi la protejarea biodiversităţii din Ţarcu!

Statul român nu aloca nici un fel de resurse pentru siturile Natura 2000 (este singurul stat din UE care nu finanţează arii protejate de importanţă majoră), iar natura este lăsată în voia sorţii.

Noi încercâm să acţionam în sprijinul naturii.

Ce puteţi să faceţi pentru a ne ajuta:

 1. ne contactaţi
 2. Sa semnaţi cu noi un contract de sponsorizare prin care declaraţi ca directionaţi 20% din impozitul de profit (limitat de 3 la mie din cifra de afaceri) până la sfârşitul anului.

Nota: Dacă nu semnaţi astfel de contracte de sponsorizare până la 31 decembrie, banii trebuiesc virati la bugetul de stat.

Potrivit procedurii din Codul Fiscal, patronii sau administratorii firmelor trebuie doar sa aleaga proiectele în care cred şi să semneze contractele de sponsorizare.

Potrivit prevederilor Legii nr. 571/2003 privind Codul fiscal, modificată (art. 21 alin. 4, lit. p) :

Plătitorii de impozit pe profit au posibilitatea de a scădea din impozitul pe profit datorat sumele aferente sponsorizarii si/sau mecenatului, in limita minimă precizată mai jos:

 

a) 3 la mie din cifra de afaceri

 

b) 20% din impozitul pe profit datorat.

Companiile pot scădea sumele plătite cu titlu de sponsorizare din impozitul pe profit datorat în cursul anului, urmând să regularizeze aceste sume in funcţie de datele existente  la închiderea exerciţiului financiar. Regularizarea impozitului pe profit datorat anual, diminuat cu sumele plătite cu titlu de sponsorizare, se face prin depunerea declaraţiei anuale de impozit pe profit (101).

Faceţi asta pentru a sprijini pe cei ce le pasă de Situl Natura 2000 Munţii Ţarcu, în activităţile pe care le desfaşoară:

 • Acţiuni de ecoturism în zonă
 • Informarea comunităţilor despre statutul de protecţie al Munţilor Ţarcu şi beneficiile ce decurg de aici – permanent
 • Promovarea zonei la nivel local şi internaţional – permanent
 • Amplasarea de panouri informative – primul proiect a fost implementat în 2011
 • Editarea si publicarea de materiale informative despre zona Munţilor Ţarcu (activitati tradiţionale, sărbatori şi manifestări locale, obiective turistice, biodiversitate, etc.) – materialele se pot vedea la pagina documente
 • Organizarea de expozitii fotografice – se pot vedea aici
 • Investiţii în infrastructura turistică existentă – refaceri marcaje, trasee şi indicatoare turistice, pentru ecoturism
 • Realizarea de materiale multimedia de prezentare a ariei protejate (natură, tradiţii ale locuitorilor) – în plan
 • Realizarea unei baze de date a produselor si producătorilor locali pentru găsirea de soluţii alternative aducatoare de venit – în plan